Pelargonen ‘Aquarello’

Den här pelargonen köpte jag i våras. Nu är den, om möjligt, ännu vackrare än vad den var då. När man köper pelargoner så är ju ofta blommorna som finns på dem då lite hängiga.

Men efter omplantering så har den nu börjat blomma ”på riktigt” om man kan säga så 🙂

Den är verkligen vacker och det blir min favoritpelargon i år.

Du kan se ett tidigare inlägg här: och jämföra blommorna om du vill.

Trevlig Helg!

Annonser

5 thoughts on “Pelargonen ‘Aquarello’

 1. Catharine

  Vilken härlig pelargon. Ska nog ta och plantera om lite pellar idag. Sticklingar från i våras som behöver mer utrymme och kanske t om plantera ut någon.
  Otroligt vackra bilder från Slottskogen också.
  Ha en trevlig helg med bra fotoväder (hoppas vi i alla fall:-)
  Cathy

  Svara
 2. Catharine

  Hej Ulla,
  Tack för tipset om nescafe. Normalt dricker vi bryggkaffe, olika sorter, men helst mörkrostat (det har jag läst är skonsammare för magen också, mindre garvsyra) men ibland andra också. Har alltid haft mycket mjölk i kaffet och som sagt, aldrig haft problem med magen tidigare. Men det kanske kommer nu, efter 30 års kaffedrickande:-) Ska ta och testa nescafe. Det där koffeinfria Gevalia mellanrost var lite av ett slag för örat 🙂 Nu tänkte jag försöka hålla mig till förmiddagskaffe med vanligt (eller nescafe) och eftermiddags med koffeinfritt (måste ju dricka upp det jag köpte i alla fall).
  Än så länge huvudvärksfri. Men så gick jag upp kl 7 och gick en lång runda med hundarna också:-) kanske det är ett meddelande från dem (de vill ju alltid gå ut på promenad menar jag).
  Ha en härlig helg, här skiner solen i alla fall nu och det är lagom varmt. Har planterat om Dahlia och lite blåsalvia och gjort iordning en hanging basket med hängpellar.
  Kram Cathy

  Svara
 3. Anita

  Godmorgon Ulla!

  Var helt övertygad om att jag skrivit en kommentar men jag måste ha fördjupat mig så i din vackra pelargon så jag glömde totalt bort det 🙂

  Det är ju ofta så med alla blommor man köper, det tar ett tag för dom att acklimatisera sig. Din ”Aquarello” har en väldigt vacker färg. Tycker om att den är så skir och ren.

  Annars så satt jag och tittade på bilder från den 24 maj förra året igår. Och blev förvånad … för det hade hunnit precis lika långt då som den 24 maj i år. Förmodligen är det de senaste veckornas kalla väder här hos oss som gjort det. Det är precis som naturen hejdat sig och kommit in i rätt fas igen (om det nu finns en rätt fas).

  Hoppas att du får en fin söndag.

  Kram Anita

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s