Advents Kamelia

Nu har Kamelian slagit ut lite till. Hon är så vacker och det är så roligt när hon blommar. Hon blommar lite tidigare i år än förra året.

kam1

Det här ska egentligen vara en ”polkagrisrandig” Kamelia. Fast det syns inte så mycket på just denna blomman. Man kan se lite vitt uppe till vänster på blomman.

kam2

Här syns det en aning vitt också. En annan knopp som också är på väg att slå ut har mer vitt i sig såg jag förut.

I Palmhuset, som ligger i Trädgårdsföreningen här i Göteborg, finns det en avdelning med kamelior. Vi brukar gå dit varje år och beundra dem när de blommar. Det brukar stå en annons i GP i december att kameliorna börjat blomma. Så det är snart dags att bege sig dit igen.

Det är härligt att ha blommande växter i uterummet så här års.

Mina pelargoner blommar också fortfarande. Det är bara mörkret som skvallrar om att det är vinter, för känslan annars i uterummet, är inte vinter just nu 🙂

Annonser

7 thoughts on “Advents Kamelia

 1. Anita

  Fantastiskt att se din kamelia. Den är otroligt vacker. Jag var på Plantagen och tittade igår och letade om dom skulle ha någon kamelia men jag såg ingen. Blomsterlandet ligger ju i Bromma och dit hann vi inte. Men, en kamelia ska jag ha. Det har jag bestämt. Jag blir så otroligt inspirerad av dina bilder.

  Hoppas du får en fin vecka!

  Kram Anita

  Svara
 2. Mona K

  Hej Ulla!
  Vilka söta blommor du har, riktiga praktexemplar.
  Tack för adventshälsningen, hoppas att du också fick det bra!
  Ha det gott, kram Mona K

  Svara
 3. arctosphoto

  Vilken vacker kamelia. Har aldrig vågat köpa en eftersom de har rykte om sig att vara svårskötta. Har du isolerat uterum eftersom dina blommor klarar sig där nu vid denna årstiden?

  Svara
 4. langberg Inläggets författare

  Arctosphoto: Nej, vårt uterum är inte isolerat, mer än att vi har tvåglasfönster. Nu på vintern har vi ett oljeelement därute så att vi kan hålla rummet frostfritt. Uterummet är inte så stort så det räcker bra med elementet, om det inte blir ruskigt kallt ute, förstås 🙂
  Kamelior är inte så svåra om de får rätt temperatur. De vantrivs inne i rumstemperatur, de vill ha det svalt och lite fuktigt.

  Anita:
  Tack så mycket, man får försöka anpassa bilden till årstiden 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s